Saturday, March 28, 2009

RINDU : PLKN -1-

"hye darling..
hehehehh..
windula kt kem...
rindu nk dgr,bgun3..
hehehehhh
"

Haha, mula² ak rase pelik dengan comment yg ak dapat dr member plkn nih. Tetibe jer darling.. maybe die dah rindu sangat kot dengan kem tuh. Ak pon x pasti nak rindu ke tidak kat kem tuh coz ble ak ada dekat sane (Kem Kg. Baharu (L) Ayer Tawar, Lumut, Perak) masa latihan ak asyik nak escape jer dr aktiviti die. Asyik cari jalan nak escape, malangnye ak ada sikit jer experiences escape aktiviti die..[baik sungguh ak kan?] ;)

Actually banyak bende jgak ak belajar dr tempat nih. First thing ak blajar pasal identiti, coz ble masuk kt situ ak jadi blur dengan identiti yang ak bawak... ak x tahu nak jadi diri ak yang sebenarnye atau x, at last ak cbe try jd humble gle. But, ble ak jd mcm nih.. ade plak org citer dekat blakang pasal aku... ak mmg x kesah sgt, but please bgtau ak direct [kadang² ak pon sme je ske ckp kt blakang, i mean slalu] so i learn new thing la. Tp, nih bukan sbab isu besar pon, tp diorg x puas hati sbab ak nih bdak mrsm.... bdak mrsm yg nampak baik. Haha, tergelak ak. Tp, baguslah bila ak dengar yg diorg ckap bdak mrsm nih baik2, tapi masalh besornye diorg ktok. Wargh.. ak tahula bdak teknik ramai gle, tp jgn sampai dihina bdak mrsm. xpe2, ak sentiasa bersabar sebab ak banyak gaul ngan bdak2 mrsm jgak.. yg terasa same mcm ape yang ak rasa. Tp, lama² ak biarkan je bende nih, sbab x kan la ak nak duduk rasa x slesa untuk 3 buln mcm nih? lantak korg ar nk ckp ap, ak enjoy je dengar. haha..

Actually lame jgak ar ak jd org lain, kalau dlu ak suke jd volunteer, tp kat c2 ak ske dok senyap. One thing sbab ak rase ak nih bdak MRSM yg kolot, tp ak sbenarnye mmg nak cube jd org yg diarah n bukan mengarah. Benda nih mmg dah lme ak plan, before masuk c2 lagi coz ak nak tahu ape perasaan org bawahn coz mmg ak rasa sepanjang hidup, memang ak slalu pegang jawatan and slalu sangat mengarah. Sekarang nih, ak dapat experience baru, ak dapat rasa ape bdak2 kat skola lme rase. ak rase sakit hati, marah, rasa mcm org bodoh sume ade. Seriously, mse ak jadi orang bawahan, ak akan slalu komen org atasan, x tahu naper, mayb sbab pengalaman or mayb itu yg slalu orang ramai rasa. Ini x btul, itu x btul.. ak pon x paham. From that, I realized that its not easy to be a leader, ak pon x pasti lepas nih nak jd lg ke MPP, ade lagi ker org nak undi ak?? haha. xper la. lupekan. ak just nak concentrate studies kot.

Banyak lagi nak citer new things yang ak blaja, tp nnt la untuk next entry. huih.

3 comments:

shikin said...

wa..cm best je plkn ni...
cerita la lgi pglmn kat sne..
nk dgr

Annas Alias said...

ehey, ye ke jd senyap?? slalu je bgn time kn. hehehe

farizzaidi said...

waktu KN aku baru sedar.
jadi diri sendiri.