Sunday, August 30, 2009

trial spm

trial datang lagi, *mari bergoyang!

tetiba je junior ym
"wish me luck trial"

dush, igt sesenang itu ?

aku tak faham, pelik, blur
perluke ?

aku pun selalu jugak suruh
"wish me luck ..."

tapi xde pun luck die kalau x usaha.
xde nye, sorrylah, jalanlah

tapi.
lainlah kalau ada chance tiru mase pekse
itu dah kira lucky gila babeng lah
oh best, best, best, tiru

tp ini bukan promosi utk menirulah
ak nak cakap meniru nih best je
itu pun kalau dapat!
*mari bergoyang ;)


goodluck trial spm!

dapatkan straight A
kalau tak rugi, jadi macam aku
tak dapat spc pre-spm
melepas dowh, melepas, sedih

interview dapat, tapi tak terpilih.
kantoi disitu.

Saturday, August 29, 2009

esok dan lusa

argh,
homework rasa cam dah siap
* kenyataan (tiada yang benar melainkan yang benar belaka)

kaw nak apa ?
fizik, kimia, bio, bm, add math, mod math
tasawur, bi, geografi, akaun

bodoh, itu zaman dulu
memang ada yang tak siap. abaikan

now IB
macam-macam jugak homework
bm, bio, chemist, wsn, pai, math

naik muak!
^. manede, aku suka hw.
cuma tak suka hw waktu cuti balik rumah!
dan hw tanpa jawapan disertakan
*especially math! argh

konklusi, aku love hw.

;D

now aku ada problem
tak thu nk pilih tajuk apa untuk agama islam

itulah, kasik tajuk luas sangat

"islam itu luas, kamu pilih je nak buat kajian tentang apa"
*kata-kata ustazah yang paling cool!

tp pning, dr awal cuti smpai nak habis sisa
still x dpt fikir
oh bengapnya, asal bengap sgt
*chop, mksd kamus dewan utk bengap ?

tak tahulah tuh..
sudahlah, kaw, kaw, sekali bengap

maaf, maaf, jangan terasa
sebab kalau terasa memang sah-sah bengap
*pening ;'( apa itu bengap ? (again)

kembali.
jadi ada idea x ?

sbab kalau nak ikutkan,
main copy & paste je dr internet.

tp x, x, x,
ustazah tak nak
kena buat kajian. hah ?

12 pages punya kajian.
ape tuh ? macam pelik je.
dah, dah... sah-sah pelik

lab report bio and chemist pon lebih 20 pages
inikan kajian agama islam. haish.

Friday, August 28, 2009

novel sukarela kedua


terbaca novel (*terbaca)
entah macam mana boleh terbaca

tak pernah-pernah baca
melainkan novel yang wajib dibaca ( *pmr + spm )

ini novel sukarela ke dua!
baru kedua ??

jangan pelik, aku memang tak suka baca
baca = tidur

^. hoho, memperkenalkan rumate ( *cahaya keimanan dowh )

tapi semalam tak tidur

aku amik stok tongkat ali power root

so tak tidur malamlah!

habis chemistry trus layan hlovate

^. budak biru (fakta) & hijau (*aku)

Wednesday, August 26, 2009

Petani Moden

okay, aku lah

" Petani Moden "

yes, aku sebagai vice presiden ( secara tak rasmi )


dengan suka hati

memang suka benda alah nih dulu lagi
nak jadi pertani
duit masuk dowh
makanan nanti gerenti naik harga

bayangkan nanti dah jadi doktor
lepas tuh ada ladang ternakan lembu
(owh kayanya!!)

yeye, saya kaya
orang lain kaya jugak
sebab zakat tetap bagi
kan ? kan ?

so jangan tanya kenapa saya nak kaya

lagipun,
ada falsafah ckp

cari harta bersungguh-sungguh macam nak hidup selama-lamanya
&
buat amal bersungguh-sungguh macam esok nak mati

^ depan aku tuh, batas mentor-mentee aku
nampak smartkan ?

^ atasnih plak batas classmate ku

^serious nampak smart batas ble disiram air
hati pun rasa puas tengok

^ aku dan mentor-mentee, bertungkus lumus

^ posing sket

^ posing banyak

^ marilah berkebun


homework tak siap


Haha, bayangkan homework!

sentuh sikit,
tak sentuh banyak

itu baru sentuh,
belum siap lagi

Arina dah buat,
aku tertinggal,
aku tak nak jadi looser,
so esok aku kena buat.

nanti dekat kmb bz
baik buat sekarang,
or maybe start esok

rakan2,
jangan terpedaya dengan
blog & facebook & ym

terima kasih to mr jpj

alhamdulillah

yeay! ak lulus
mari join bergoyang~~

hoho, sape sangka
orang lain lulus jpj
kne buat road, parking, bukit & three pointer

tp aku ?
three pointer x yah buat..

trime kasih pakcik jpj
awak sangat baik!

padahal sepatutnya aku gagal dowh.

tp semua berbalik kepada
Yang Maha Esa

dia dah tentukan segalanya!

haha, siyesly
nih lah nikmat..
rezeki Allah kasik

"rezeki Ramadhan u lulus test"
bak kata orang seksi bulan Ramadhan
kepada rakannya..

tahu plak dia rezeki!

semalam aku dengar tazkirah
sorrylah kalau ianya sangat panas

tp ia berbunyi begini

"siapa yang mendedahkan aurat, maka jangan harap nak cium syurga"

insaflah jugak aku.
ye lah, aku sendiri pn tak brapa nak betul
tapi sama-sama fikir..

huuhuhu

ingat nih cerita Nur Kasih ?

"hah, kaw ckp aku ape ?"

aku terus baling epal dekat tangan
*jangan try dekat rumah

2 bijik jugak,
tapi lontaran x berapa hebat.
so x tepat.. kui3

aku bertambah benggang,
dia melawan
pegang & &%&%&*%

sempat aku kena tumbuk kat hidung.
ingat nih Nur Kasih ?

aku balas balik & teruk lg.

"stop, stop"

ayahku bersuara

konklusi :

cerita nur kasih mmg byk bagi kesan kat budak2 mentah
ada ke igt budak kecik bole lwn org tua ?
stupid
harinih aku TEST JPJ yeay,
tp takut kalo kantoi lagi.

Tuesday, August 25, 2009

bosan!!

penat, penat dan berpeluh
tak boleh bergoyang!
sebab seat statik

2 jam berterusan main pusing2
bukit, parking & three pointer

esok re-test bukit (segan)
bukan failed,
tapi nak kasi duit lebih dekat JPJ
**gila, xde maknanya.. dah lah mahal

bodoh punya fariz,
boleh fail.. mcm spongebob!

sampai rumah,
mak call.. okay tak driving class..
ak jawab okay..

ye, diorang bersusah payah
keluarkan duit..
aku harap esok lulus jer

bukit nih nasib,
so berserah je.. lepas berusaha 2 jam tadi

korang tolonglah doakan..
nih macam tengah berperang

dulu zaman Rasulullah waktu nihlah banyak dugaan
nih pun mungkin cabaran bagi aku...

Monday, August 24, 2009

saya suka hari ini

oh yeah!

siap, siap..
homework siap!!

kecoh je, padahal baru sentuh sikit..
at least.. oh yeah.. mari bergoyang!!

Sunday, August 23, 2009

bila tidur lambat

semalam gila lambat tidur

pukul 4 baru tidur,
then my dad kejut for sahur..
i didn't awake..

after that my mom plak,
she brang me roti & telur mata kerbau..
terus angkat my hand & paksa pegang..

aku pun terus makan,
makan & terasa sedapnya

walaupun at that time rasa mcm
xde mood nak makan..

Bertuah rasanya

tak pernah rasa macam nih,
tak pernah dipaksa makan,
tak pernah dipaksa utk elak lapar,
tak pernah tahu sayangnya ibu dekat anak..

sgt bersyukur ada ibu yang baik hati
& sayang anaknya

Bertuah rasanya

kita masih lagi diberikan nikmat,
kita masih lagi dikurniakan akal,
kita masih lagi ada makanan,
kita masih lagi ada minuman.

kita patut sedar,
kita patut tahu
kita patut banyakkan amal kepada-Nya

Saturday, August 22, 2009

sebelum ramadhan

hari khamis malam tidur lambat gila
sebab tuh the only night aku tak kena serangan resdung
so, boleh ar buat kerja..

tapi aku buat dcp jer
takdelah buat kerja mana..

lgpon esoknya cuti..

sebab tuh ar rasa macam tak risau mana
coz biasanya aku tak ngantuk

nak-nak bila petang tuh bole balik

tapi punyalah gila.

first class.. ktorang tengok tv
cerita trem bernama desire [bm]

aku awal2 lagi dah tidur,
and paling best.. aku sorang jer tidur
and kantoi plak ngan cikgu.. ish3

mana taknya,
cerita punyalah kuno..

masa kelas nak habis..
cd tak habis lg, so cikgu tanye

"okay, sape nak tgk.. boleh copy dr cikgu"

haha. kitorang sah2 memang tak suka
or mayb aku sorang tak suka..

then, the next class sampai habis,
aku asek tertidur je
tapi badan tegak berdiri..

tapi tak kesah sangat..
coz cikgu pun tahu kot..
kitorang nye otak dah kat rumah ..

then waktu makan
aku cergas balik..

biasalah.. setan tak kacau dah mata waktu makan
nih setan kacau cara lain plak..

borak & boraklah before balik..

and ayat best :-

"waktu ramadhan nih jer boleh sembahyang terawih.. jd ambillah peluang"

dalam masa yang sama

"waktu ramadhan nih jer boleh tinggal terawih.. jd ambillah peluang"

fikir-fikirkan..

"waktu ramadhan nih je kena puasa wajib .."

or

"tp waktu ramadhan nih je boleh curi-curi tak puasa .."

tapi korang x yah ar ikut yang second tuh,
memang agak bodoh ar..

Friday, August 21, 2009

menari dan menyanyi



satu : one

Selamat Berpuasa!!
dua : two

cuti, siapa tak nak ?

makan, minum, tidur, enjoy..
bebas bila di rumah

tapi yang paling seronok
bila kerja bertimbun..
berbukit-bukit, berbukit-bukau & macam-macam

tidur tepi buku,
makan pegang buku,
tengok tv pegang pen,
minum air tengok beg

semua benda nak buat sekali
rasa macam menari & menyanyi
bergembira dan berparti
berpesta apatah lagi
gembira buat sekali

tapi pernah ke aku buat ?


mestilah tak,

orang kata belum masa, belum ada peluang


tunggu & tunggu

tak apa, niat ada.. cukup, cukup

mungkinkah ?

hari ini aku berpesta bersama buku..

hari ini aku bermain bersama pen..


niat dulu, tengok kemudian macam mana


tiga : three
gambar dengan classmate

banyak cerita di kolej mara banting
banyak pengalaman
tapi tunggu ..

update kemudian


Sunday, August 16, 2009

kepenatan

secara tulus ikhlas,
aku suka observe dan lihat-lihat serta
main tenung-tenung orang

susah, susah..
tapi entah bila aku nak cari
kelemahan aku sendiri..

kadang-kadang rasa berdosa
tapi aku rasa, ia sekadar untuk
mengelakkan diri daripada jadi macam itu...

macam apa ?
apa-apa yang buat orang tak suka
elakkan, jauhkan dan larikan diri

ok. sudah

penat, letih.. gila
minggu yang sangat memenatkan

first day, second day and third day..
busy with ip stuff.

tak pernah-pernah & tak idam langsung
tapi kenapa aku terpaksa berjaga malam ?

inilah, bila sibuk, bila suka cari susah..
jadikan pedoman.

Sunday, August 09, 2009

aku nak balik

aku nak balik! balik! balik!

tak habis-habis dengan kmb
apsal kena balik before pukul 7 ?
ingat nih zaman sekolah menengah ke!

"bodoh, spe kate ? hari nih bebas!!"

"ikut suka kawlah nka balik kol bpe.
cuti takdak pas, takkan kantoi kot."

ikutkaw la babun,
tapi kita tandatangan kat pakguard!

haish, biarkan..

papepon aku balik awal,
apsal ?
ikut suka hati aku lah,
ini dunia aku..

bye2!

Saturday, August 08, 2009

serangan babi makin lemah

satu : airport

"fariz, bangun!"

"teman umi hantar ayah!"

aku malas, malas & terus malas

"cepatlah, nak pukul 8 dah!"

aku terus bangun & mandi
siapkan rambut, kasik lurus. haha

aku angkut buku :-
> Biology IB Course Companion
> Handbook Agama

cis, padahal tak sentuk pun
at least ada niat nak baca dalam kete.

sampai di terminal

"okay, jumpa ayah after two weeks nanti"

selesai hantar.

ayah aku balik kg jer
jenguk-jenguk nenek

nak bawak satu family, duit plak.
so dia sorang je pergi

dua : cancel activity

cis, rancang nak gerak festival twin
tapi aku tidur, tidur & terus tidur

mana taknya, esok mane boleh tidur macam nih

tapi takpe,
malam ada lagi
nak try pegi festival muzik plak.

tiga : cendoll, oh yeah

mari bercendol!
yeay, dah lama nak bercendol
hari nih bru dapat.
nikmat..

aku & 2 lil' bro
makan cendol.
argh.. ble la kfc nak ada cendol pulut

Friday, August 07, 2009

yang banyak disatukan

satu : dunia baru

baru aku tahu aku nih tak single

dah satu minggu dekat rumah,
orang yang sama aku tengok

bosan!!

aku cakap bosan!!

*salah, aku taip aku bosan

tadi keluar rumah beb,

first

pergi masjid, wajiblah
sembahyang jumaat

jumpa
makcik-makcik goreng pisang
jambu pak ucu

aku tahu diorang rindu aku
seandainya mak cik terbaca
saya nak cakap
i missed u

second

pergi shoppinglah
jam baru weh, dulu rosak

bodoh

bodoh

aku suka jam dulu

lawa, orang pandang
berkilat-kilat

tapi rosak

bodoh

Polo Bodoh

tak nak dah beli,
membazir. tuh la
beli yang murah, nak sales konon

then arinih jam baru
murah je, tapi memadai lah

sekali lagi, baru aku tahu
dunia nih bukan untuk aku sorang

ramai jugak manusia
tak tahu pulak diorang masih hidup

ingat semua dah mati
(akibat duduk dekat rumah)

dua : promosi

budak-budak selangor
esok ada
Twin Festival & Music Festival

jomlah,
meriahkan Shah Alam

*aku bawak adik aku dowh, segan

fine, fine, cepatlah!

argh, cepat betul!
kenapa tiba-tiba cepat ?

hari ini jumaat,
esok & lusa

kembali ba**

dulu bosan,
tak tahu nak buat apa
duduk rumah homework tak buat
bersih rumah pun sikit saja

tapi sekarang tercari-cari masa misteri
bila lagi nak free ?

lepas nih dekat km(ba**)
sibuk sepanjang hari
entah apa nak disibukkan
semua duniawi

oh yeah, di km(ba**)
jadilah diri sendiri

tak perlu risau orang nak kata apa
kita, salah

aku adalah aku

ada siapa yang tak berminat dengan aku ?

cakap, cakap

yeah, rumateku
memang budak biru

tapi yang bagusnya
dia tak kisah aku nih macam mana

aku kisah dia macam mana,
tapi aku cuba memahami
aku cuba membiasakan diri

thanx to rumate


Thursday, August 06, 2009

kosong

post kosong
xde yang menarik

sebab laptopku rosak

Tuesday, August 04, 2009

Isnin indah


indahnya,
tidur tak henti-henti

homework ?
jangan harap nak sentuh

eh, bangun awal dowh
siap pergi beli nasi lemak!

habis butterscrotch aku makan
sedap, tak pernah feeling gle makan

"ummi, sedaplah..."

"mne tak sedapnya... 4 ringgit satu bungkus"
huh, lidah kelu tak terkata
okay fine

malam, teman pak cik bongsu (org kelantan)
ambil kawan dia di stesen bas
then, bawak minum-minum

banyak ceritanya,
tapi aku senyap.

ye senyap!

aku tak reti nak cakap
dia lain, aku lain

"heh, ayoh su bukan jahat sangat pun, orang yang layan kita macam jahat"

aku hanya mampu senyum

"ayoh su kawan dengan semua orang, pak imam, siak, polis, mat rempit"

"orang suruh kita buat ini, kita buat, buat jahat kita buat, bukan jahat mana pun, sembahyang tetap sembahyang"
senyum lagi lah aku nih sambil minum teh ais

"all-rounded jugak eh ayoh su nih!"hanya mampu ku luahkan di dalam hati

ya, aku sedar

kadang-kadang kita yang menyebabkan mereka jadi begitu

perlukah kita melayan mereka seperti orang jahat ?

tepuk dada, tanyalah sesiapa


Sunday, August 02, 2009

maggi terbaik

bangun dan lihat
whoahhh, banyaknya makanan [tanda seru]
ayat sarkastik

aku hanya mampu untuk monolog dalaman
tidak diluahkan,

risau dibunuh dengan kata-kata

makan pagi ?
tiada dalam kamus harianku bila di rumah.

justification please ..
aku bangun waktu tengaharilah bodoh.

makan maggi, arghh
tasty, delicious

bukan senang nak makan
kat kolej, malas

malas apa ?
malas nak rebus
nak kena basuh mangkuk lagi
toilet jauh,

sanggup aku tunggu sampai balik rumah
ini hari, hari ini dan seterusnya
mungkin maggi menjadi tatapan harian
tak elokke ?

boleh lagi tanya soklan bodoh
mesti la tak elok [tanda seru]
penegasan di situ

p/s : keyboard pc rosak. tak leh guna tanda seru yang original
nanti guna laptop sis, bru bole bukak fb dan lain-lain

Saturday, August 01, 2009

apsal nih?

haish,

banyak bala
banyak ujian

ujian + bala

aduh, aku menyesal

tengok, laptop dah rosak
macam ****

tuhlah, smalam kaw melantak tengok movie
tadi kaw buat benda yang bodoh
x belajar dari kesilapan

"mereka yang lupakan sejarah, pasti akan mengulanginya"

amik kaw.


baliklah, baliklah, baliklah

baliklah, baliklah, baliklah..
"eh, knape paksa aku balik ?"
baliklah, baliklah, balikla..
"kau nak mampos stay sini ?"
"kau x nak balik ?"
bodoh ke ape paksa aku balik
.:.gila, aku memang suka balik.:.
Influenza A (H1N1)
as a future medicine's student,
im not going to shout loudly
"yeay!!!, its holiday!! H1N1"
isn't stupid ?
it just like i'm happy
coz my friend was suspected to have +ve H1N1
stupid ryte?