Tuesday, February 15, 2011

result interview dah keluar :)

Assalamualaikum,

semalam memang betulbetul mencabar. dengan tok presentation still ada masalah. dengan extended essay tibatiba plagiat diri sendiri jadi 87% plus tibatiba ada satu cikgu kecoh satu bilik guru pasal benda alah nih and macammacam termasuklah result interview IUMC keluar. 

dahlah semalam hari pertama aku puasa. memang betulbetul mencabar emosi. tapi takpaaa, aku redhalah tak dapat placement interview IUMC tuh, walaupun dah jadi idaman sejak dulu lagi buat fullcourse dekat Ireland. Tapi dah tak ada rezeki dekat sana, nak buat macam mana. redha, redha jugak, tapi still jealous dengan membermember yang dapat. 

apaapapun benda dah lepad, tak boleh nak putar balik. now i have two options; either PMC for twinning programme or Australia. duadua pun ada kesan yang tersendirilah kalau amek. susahkan nak pilih?

bergantung pada yang Maha Berkuasa je sekarang nih.

Monday, February 14, 2011

Persepsi siapa lagi penting ?

Pagi tadi kami adakan sedikit perbincangan, perbincangan mengenai persepi.
"Persepsi Allah terhadap kita atau persepsi orang lain terhadap kita?"
akan dilanjutkan mengenainya kemudian.

Saturday, February 12, 2011

motivasiuntuk terus belajar

Assalamualaikum,

semalam hantar member-member course engineering yang fly ke Australia dengan New Zealand. ramai sangat yang fly semalam, and ramai sangat orang dekat KLIA. suka tengok orang fly, sebab kita sendiri tak tahu lagi macam mana keadaan. tapi, Insyaallah, akan sampai waktunya.

pergi sema.am dengan pelbagai perasaan, sedih, gembira, excited, motivated, dll. result interview 25 february, tak lama je lagi. 

minggu depan insyaallah, semuanya selesai. dah boleh fokus untuk study.

Sunday, February 06, 2011

minggu ketengangan

Assalamualaaikum,

aku tengah busy sekarang. banyak gila kerja.

Friday, February 04, 2011

Lagi Lagi Zoo Negara

Assalamualaikum,

monyetmonyet, lembulembu, apa khabar? sihat sejahtera yeee membaca blog nih. harinih bapak gua tibatiba ajak gua pergi National Zoo. saja nak buat jenjalan adik gua, dulu umur dia tak silap tiga tahun, now kali kedua dia pergi, umur tujuh tahun.

gua pulak tahun nih and tahun lepas dah empat kali pergi, pergi as volunteer lah. jaga harimau, beruang, monyet, and zirafah. and harinih gua pergi jumpa pulak budak kmb yang pergi buat volunteer.

'Haziah' if gua tak silap nama dia, pergi dengan adikberadik dia. almaklum, orang dok sabah sarawak and tak balik cuticuti pendek, pergi zoo jelah buat kerja amal. bagus betul aktiviti diorang.

gua mase 2007 pergi tujuh adik beradik plus dua parent naik kereta wira je.sempit bukan main lagi, tapi sumbatsumbat je macam sardin. gua kalau boleh nak proposed proton untuk masukkan family gua dalam tv. promote kereta wira pun boleh jadi kereta mpv. tapi now dah terlambat, sebab dah ade proton exora.

kali nih gua and family naiklah kereta baru sikit, walaupun tak seberapakan, atleast taklah sekecik dulu. huish.
papepon tabik spring dekat kereta wira bapak gua yang telah berjaya membesarkan gua selama sebelas tahun, bawak gua pergi terendak, tun ghafar baba and balik kampung dekat kelantan. perghh, banyak jasa tuh.

































this what we call 'BABI'






Yahya & Co BBQ on CNY

Assalamualaikum,

Gong Xi Fa Caiii :)
guaaa sebernarnya ada keturunan cinaaa, cinaa belah mak guaa punya ayah.
itu bapak guaa cakap lah, gua ikut sajaaa.
kecikkecik dulu orang pangil gua 'Apek Kongkong' 
itu zaman sekolah rendah.

semalam gua ada 'family gathering'
makan bbq, steak. kalah orang cina sebelah rumah. 
ini actually nenek gua punyaa adekberadek, so mostly yang kecilkecik tuh bukan kazen gua,
but sepupu mak guaa. mak guaa anak first, and nenek gua anak first, sebab tuh gua dapat hidup seumur dengan sepupusepupu mak guaa. 

rapat or tak rapat itu lain cerita, gua susah jugak nak masuk dengan diorang.
darjat berbeza, tapi ada yang gua sangat kamceng. baikk,
tolong gua dari masuk kmb sampailah insyaallah ke Ireland.

apaapapun, moyang gua memang berjaya membesarkan anakanak dia.
semua berjaya, kaya kaya dan beramal soleh.
setiap minggu diorang buat usrah, keluarga contoh betul.

memandangkan mak guaa cucu pertama moyang gua and belajar sekali dengan adikberadik nenek gua dekat USA dulu, kalau ada gathering diaalah yang duduk paling lama dekat sana, nak balik pukul 12.01 am aje.
sebolehboleh nak jadi orang yang terakhir balik. tapi biasanya memang pergi dua kereta, so sapesape nak balik awal bolehlah naik kereta wira buruk.


sibling and 'mak kazen'

neneks' siblings


enakk yaa





my moyang, the 'Yahya'





the bibiks