Friday, February 26, 2010

dua minggu yang penat


minggu2 jalan camtuh jer, aku plak tak penah2 nak maju. benda sama still berlaku, kerja x sentuh, apatah lg nak siapkan. tapi dua minggu nih memang letih, tiap hari plg kurang tidur pkul 2 am. bangun nak tak nak pkul 6.30 am, ade sekali terlanjur sampai 7.48 am. waktu tuh dah rasa cuak gle, cuak kne marah lmbt gi kelas, bengang pn ad, bengang sbab rse mcm org lain ptgkan diri sendiri plak sbab x kejut, padahl ak yg tidur mati kot. papepon, ak still enjoy dgn life dekat kmb. cme sumtime rasa sakit hati, pedih, ble kerja org kte buat, org lain hidup senang, siapkan omwork, die igt kte takda omwork nk siapkn... tapi takpe, dosa dia.. ad tanggungjwb, tp x nak selesaikan. btw for this whole week, mmg bz coz tiba2 je ip ada due tiga benda nk settlekan. honour roll, czech day n byk gila pop kuiz. pergh, mmg bijok2 budak dekat kmb, bak kata cikgu.

aritu ckg math ad ckp, dah ramai org tak anta kerja math.. ak pn pergi berterus terng dgn dia, tp cikgu math baik, dia bg nasihat. dia suruh pilih kerja/tanggungjwb yg kta bwk. ak fikir ap yg dia ckp. ak rasa, if ad lg pembahagian kerja yg x sama rata, insyaallah ak akan letak jawatan. benda nih semua ak rasa x berguna if ak x excel mse sem 2. sem 2 adlh segalanya kot. placement.

then ble org sume dok bincang pasal EE, ak masih blur. otak tak kreatif, n aku sebenarnya sedih. aku keliru knape org lain bole ad tajuk n ak xde. yang penting, ble ak blk rmah.. sebenarnya ak dah tenangkan fikiran. wlaupn ble blk kmb nnt akan sesak. but the thing is ak sgt tenang..

3 comments:

Lady Shukriyah said...

it's ok.

u'll pass thru.

:)

aimirokis said...

kerana allah, bersabarlah.. ^_^

crazerx said...

salam'alaik pakcik!
ak minya maaf sbb ak slalu nyusahkan ko.. especially dlm klas english.. wuwuwu.. IRP math ak pon sme ngan ko jgak kan.. ak minta maaf la.. dri hujung rambut smpai hujung kaki.. ko jgn le terase ngan ak plak.. pape pon.. enjoy ur holiday.. esok nk blik da.. k.. all the best..