Thursday, September 17, 2009

sorry, aku pioneer

satu hari, dua hari
tak, satu tahun 365 hari
tapi 2 hari berzooo, serrrunuk
*syioknya raya

agak-agak korng nk masuk zoo free
jd je volunteer, serious aku cakap
zoo tuh "second house" aku

kalau artis-artis nak second house kne beli,
kita x yah, free-free dapat second house
sampai kaw hafal peta zoo, konfem!

serious tak tipu, buat apa aku nak tipu ?
xdenya nak tipu, nih pengalaman aku
aku citer sume, aku x kedekutlah

binatang-binatang tuh

kaw boleh masuk kandang,
kaw boleh keluar kandang

kena kurung dalam kandang pon boleh
main-main, cium-cium, jeling-jeling

silap-silap kaw jadi binatang,
binatang jadi kaw.

pening, pening, dah pening ar tuh!
*mari bergoyang, goyang lagi, lagi-lagi

aku memang tahap ar bangga,
nak cakap aku bajet pon x kesah,
silakan, memang aku bangga

first, aku yg first tuk 09/11 kmbians yg jge harimau

next

korang penah ke masuk zoo hah ?
okay, mesti nak jawab dah kn ?

tp penah ke masuk kandang harimau, singa, gajah, babi ??
tak kan ? tak yah cakap pon takpe, aku thu
bukan stakat ckp, terniat nak ckp pon takyah lah ..

okay2, nmpk sgt aku ngada2 ta*k kuda
sje je nk ckp, yg volunteet nih sgt cool

Part 1 : Bumi, Kitty, Zhana, ...

second day kat zoo,
aku masuk bhgn mamalia,
orang kampung panggil "mammals"

tukar kasut, pakai boot.
sgt kecik, kaki aku besar, kaki aku melecet
siot

mula-mula kitorang pergi kat tempat harimau bintang
volunteer je yg dpt masuk taw!
so dpt cium-cium ngan dia

howt taw. nme dia manja.
tak gigit, sebab jinak

jinak-jinak pun,
buat gurau ngan dia nak satu badan kena cakar
tp jgn risau, x kne makanlah

lepas tuh abg shah (petugas)
suruh aku amek alat dekat tempat ktorg tukar kasut

aku jalan sorang2
masuk area blakang tempat harimau & singa
huish, gila gerun dowh

aku masuk je, nampak singa kat atas
depan mata plak tuh, 1 meter pn x sampai
then pergi kat blakang, cari penyodok,
pergh, ada sekor lg, tenung aku,
cuak, cuak, tp serious.. aku cool je

so lepas tuh aku pg balik tmpt harimau bintang
mulalah kerja rasmi,
menyapu, takdelah sapu, tp bersihkan area manja
before dia keluar.

Part 2 : Landak ...

Then abg shah hantar ktorg kat bhgn binatang kecik,
kucing batulah (comel), dik-diklah, ntah byk gler

so ada bro mne ntah handle ktorg
dia bg alat membersih mcm td
suruh bersihkan area landak
so ktorg pn without arhn dia terus mcm nak sapu

dia dah terpegun
"eh, bagusnya korg"

aku dah biasa dengar ayat mcm tuh,
bosan dah, sah-sah kitorg bagus
nak puji pun kasik la ayat power skit kn ??

bout 1 hour jugaklah membersih,
siyes x penat, enjoy

tp yg tak best skitm
bro kat sini kecoh ar, nak ambik gamba pn takleh
dalam hati aku, bro nih mmg mcm ****

tp takpe, sabar, aku kn volunteer
buatlah mcm aku nih hamba abdi kn

tp ad lg ayat dia,
aku lepas kasik makan kat landak,
pegi kaat pili air, nk basuh tgn,
then dia ckp,

eh, org gaji pn nak basuh tgn ??

ohooooy,
kaw nih memang siallah

so as the conclusion,
kalau korg dpt tmpt tuh.
baik tak yah volunteer. haha

xde ar, sume okay je. fun

gamba nantilah auni.

5 comments:

crazerx said...

salam'alaik.. lol fariz!
cite je? gamba xde ke? ish3x..
papepon.. congratz sbb selamat kembali.. kah3x..

humbleServant said...

aku pun nak g beb
haha
baper ari ko buat cas kat situ under service lah en?

mana bleh amek gambar lah pak cik

A. Passuello said...

baca pun aku rasa penat, ko tak penat, maybe best kot sebab macam ramai kan. haha kawan kawan ramai dalam tu. aku teringin gila nak pegi. last time pegi dajah bape kot.hheee..

wow,ada nama aku. aku nk gak tengok kau tgh bekerja :P

Adibah Mohamad said...

hohohoho... cam best jew nak buat jgk la...

Cielo Noche said...

Woi .. aku jaga anip sama je macam rimau .. mulut die .. lbh kurang je .. cume xde taring .. hahaha .. :P