Thursday, September 08, 2011

raya and f r i e n d s forever ?

Salam,

Semalam gua beraya di rumah siti nurhaliza, memang terbaik ! cun gilaa, rugi aku lahir lambat, kalau tak dah tackle awal-awal. okay, takpe, abaikan. tapi nak citer jugak, rumah siti bapak besar, and banyak kot dapat duit rayaa, rm 10 sorang. banyaklaah kan, artis kot, kalau semua orang pun dia nak bagi, tak nak pokai lagi.

tapi gua taknak ah citer panjang-panjang pasal siti, nanti kantoi gua menipu. sudah-sudahlah tahun lepas siti datang umah gua, tahun nih gua melebat lagi pergi rumah dia plak. adoy, kaki menipu betul.

gua actually pergi beraya rumah member-member lamaaa. konvoi raya rumah kawan-kawan zaman ribena dulu, budak kelas darjah enam baiduri, budak tip top dari ladang kelapa sawit *dulu mmg ttdi jaya ada ladang kelapa sawit*. semua hebat-hebat je sekarang.

actually seingat gua, tuhlaa kelas yang gua paling tak produktif, senyap-senyap gitu. almaklum, zaman dulu-dulu gua sangat-sangat penyenyap, ikut kata cikgu. hikhikhik. tak macam dekat mrsm, satu kelas gua bising. tapi, reunion kalinihh menguatkan baliklaa bond, eventhough gua still senyap. alim-alim gitu.

gua bukan nak citer raya sangat, gua nak citer pasal memberlaah kan. kadang-kadang, or mungkin selalu, orang cari gua just untuk temankan die bila tak ada orang lain nak hangout dengan depa. kiranya lastmen on call laa. hampeh kan? harituh ada yang nak fly, negara gua takleh bagitau, nanti kantoi-meloloi. dia ajak gua pergi beli barang nak fly, gua memang taknaklaaah, tapi bila fikir balik yang ini mungkin pertemuan terakhir *cehh, mcm lepas nih langsung tak mo jumpa* gua dengan rela hati ckp gua okay. tp dia ckp, dia confirmkan balik nak kuar dengan gua, dia try cari orang lain, sebab kononnya gua tak fly lg, nanti menyusahkann. and lepas tuh langsung tak habaq, nampak sangat gua nih dianggap sebagai reserve friend, hampeh punye manusia. btw, gua dah banyak bekerja dengan budak nih, memang takleh pakai, sebab mengharapkan orang aje.

lagi satu, ini orang lain, baru je nih. dia kasi post status dia, cakap pasal itu ini. orang lain komen dia balas, gua komen, haram tak balas. pegidaaah. orang macam lu bolehlaaaa pergi ...

ohhh tuhann, harap-harap gua tak buat macam tuh dekat kawan-kawan gua yang lain. bagila petunjuk kalau gua berkelakuan begitu.

sekian

2 comments:

iBazy said...

Best betul member kau -..-"

farinaBONCET said...

macam sial je perangai member kau -.- tkpayah kot buat baik tak bertempat. dah tahu tu, ignore terus -,- tk rugi hilang kwn cmtu. dah berjaya nanti, lagilah lupa kwn dia .LOL huehuehue ;D