Tuesday, February 14, 2012

First Day Of Orientation

Salam people,

Yesterday agak penat. Well, orang famous pergi mana-mana tempat mesti ada orang nak jumpa. Plus isteri tengah sarat mengandung lagi, anak siap cirit lagi. Aku pun busy dengan orientation.

Well, first day orientation, first time masuk university. I like it, I like the university very much. Well, I think it's just like UiTM Shah Alam lah, ceh, itu je aku tahu. Univ ni dalam hutan, dikelilingi pokok tinggi-tinggi *dah tuh hutan dikelilingi apa pulak kan?*

Agak hijau pemandangan, bangunan buruk di luar, tapi lawalah. Ceh, semua yang dekat obersea semua nak lawa.

Oh btw, orang dekat sini gemuk, gemuk. So bolehlah mereka yang gemuk merancang untuk menetap di sini. Join the grouuuup ! Hooya. Mana tak gemuk, carbonated drink jual dekat supermarket 2.25L, demm besar. Even a dietician sendiri gemuk.

Oh, so semalam buat student ID, bukak akaun bank and beli pre-paid. Finally ada jugak nombor. Tapi beli pun konon-konon nak call Malaysia, but tak guna pun lagi. Tak tahu nak call siapa, family Skype je, baru syiok. Ada request nak dengar suara artis?

Oh, I met a lot of International Students. yes, and I am International Celebrity as well. This orientation was mainly for International student & artist *nak jugak* yang join Faculty Of Health. Ada from South Korea, Singapore, China, Canada, Libya & paling ramai of course Malaysia.

Sukanya jumpa Korean cakap pasal artis korea. And depa pun dok talking pasal aku. Ceh, berangan.

Actually semalam ada tutorial, nak biasakan diri untuk problem based learning (pbl). So we were divided into four groups. And ada due tutor, local people, seniorlah. Memanglah, peninglah, tak faham ! Ceh, aku tak dapat nak tangkap bila discussion. Sedih ;( Sedih waktu huh lah. Esok nak ken a present, demmm.

And malam tuh kami pi rumah senior, Dr Megat, ceh nampak macam tua, padahal baru 27 tahun. Bertuah cikgu dekat Malaysia sebab dapat dia. Ceh, siapa nak kahwin dengan ana, *tiba-tiba tukar kata ganti nama* boleh lah isi form. download dekat link yang aku post sebelum ini ye.

Oh, pergi rumah senior makan nasi ayam. Sedap, rumah cantik, kitorang siap main pool lagi. Stylo mylo lahkan. Dahlah tak reti main.

Okay, mungkin itu sahaja. Member lain still sedap tidur, but the seniors semua dah busy preparing untuk pergi hospital.

1 comment:

Amanina said...

kat sini pun air cola (bukan coke) 2L harga 80sen je. murah sangat. heee. kat sini tak jumpa pun student korea.


selamat study! and happy surviving overseas!