Monday, July 20, 2009

tak tentu arah

Kelas BM

Cikgu Subaidah, sgt cool
mulut laser --> dia yang ngaku okay.

diskus pasal cerpen, untuk presentation..
then kawan aku sorang,
dia main2 dengan handphone aku..

die tergelak2
sebab dia igt aku pakai IPhone
so die pon dok guna tangan die
touch skrin hp aku..
igt touch skrin..

aku pon ap lg,
gelak la..
dah aku pakai theme IPhone jer..

mne mampu~ ;(

then suddenly, ade call
from 037435xxx

x sure no die..
aku pon slumber angkat,
wlupon thu cikgu ade kt depan..

so, tunduk kepala..
tkan butang hijau..

hello ..
sy dr uem..

aku dgr utm..
so dia tnye..

skrg buat apa ?

aku jwb la kat dalam kelas..
aku pelik..

dia byk tnye,
tp ak x brape dengar..
coz mcm risau gak cikgu sedar..

then ble ak thu dr uem..
ak trus minx permission kluar dr cikgu

dengan slumber
"cikgu, sy ada call.. "

tp cikgu kasik..
thx!

ckp2 borak2
rupa2nya dia offer aku scholarship
Accounting kat UK/AUS

atapi just bg aku masa 20 minit untuk decide
manelah logik kan ?

then aku pon call ayah aku..
dia kata x yah la..
go on with medic

ak ikut jer ar..
so call balik uem tuh
ckp tolak..

then masuk kelaas
bdak2 nih tnye.
lepas tuuh siap ckp kyuem ini & itu.
aku pon dah mle x sedap hati..

tp harap2 nih pilihan ak yg btul la

actuallt=y aku x kesaah jd ap.
asalkn aku bole buat....

13 comments:

shazea :) said...

fariz , paan ade cte tak plan aku ?

zeckie said...

jd la doc!
=]

Lady Shukriyah said...

ko ni sngal la.

kte na jd doc.

pehal na wat akaun lak?

Adibah Mohamad said...

dun la...
r u sure dat u want to be an accountant? think first ma...

Syazwan Harun said...

BODOH G TOLAK BUAT APE!!
SERIES NNT KO NYESAL!!

sarah_liyana said...

huhu..
bgus2..
aku ttp sokong ko ngn kmb..
insya Allah ko bleh buat dan lulus ngn cemerlang..
dan fly..!!
ko kan cita2 ingin jd doktor..
so go for it key...

salwa said...

erm,,dat's true.
juz be what u want to be.
all the best 4 IB
IB-international bravery

Syahidah Roslam said...

go on with ur decisions even though u didnt favor it at first place..gewd luck fariz!

humbleServant said...

giler otai ko
nanti aku nak kuar klas cakap nak col mak aku

bleh tak agak2nya
wakakah!!!

AxL VoGa said...

pilih la yg terbaik..hehehehe

Arina said...

ble mase kau mintak kuar? x prasan ponn :P
jd doctor laa
xyah jd accountant

auni izzati said...

aku pun dapat call ni time berimpit dalam tin sardin [bas], aku baling jugak org tu.

crazerx said...

salamullahi'alaik..

k.k..

jz wanna share with u satu ayat ni..

[terima dgn hati terbuka k..]


"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya." Surah Al-Baqarah 2:216



insya'Allah.. ini yang terbaik utk hg..


"kemudian apabila engkau telah berazam (sesudah bermesyuarat, untuk membuat sesuatu) maka bertawakalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Mengasihi orang-orang yang bertawakal kepadaNya." surah Ali-Imran 3:159


all the best bro..



p/s: cikgu subaidah ade ckp mcm tu ke? xingat pon.. n jgn lupe.. duk umah tu.. practise utk drama bulan tetap bersinar plak.. hahaha..