Thursday, May 06, 2010

Ireland mari ;)

pagi tadi, gua tak stress sangat. gua dapat result math. kurang memberangsangkan, tapi gua lihat kiri kanan, result gua better lah if compared dgn org lain. gua dapat 20/50. terukkan ? itulah, sape suruh amek higher level. orang lain dpt lg rendah, tp diorg tak struggle sgt : ini apa yg diorg ckp. gua struggle, even if org kte gua tak struggle, tp gua rasa seminggu gua peruntukkan utk math, tp result masih mcm itu. ;( gua tak kisah, ini mungkin petunjuk. tp mungkin gua saje yg ckp petunjuk, gua banyak dgr cerita, nasihat. dia kata, petunjuk nih suruh gua usaha lebih, supaya tk rasa megah dengan result yg gempak (kalau okay). tp gua yakin ini petunjuk untuk tukar kepada math standard level. setelah setiap masa gua dapat rendah, tiada yang patut melainkan yang perlu, yang perlu melainkan yang patut, iaitu gua perlu tukar.

jadi petang tadi kami berdiskusi. afiqah, nadia, arina, azuan dan gua. terharu dengan kata-kata semangat dari mereka. tak sangka, mereka bukan mereka. mereka sangat baik. tiba-tiba rasa diri gua macam dalam perlindungan. thanks mereka ;) diskusi petang tadi sangat hebat, rasa tenang dan menggembirakan. malah merapatkan hubungan kami.

tapi, decision tetap di tangan gua. insyaallah, if takda halangan gua akan terus berpatah balik. moga-moga ambil standard level lebih memberi keuntungan.

tetapi persoalaannya, adakah permintaan gua akan terus ditunaikan ? IB Coordinator bukan sembarangan orang. mulutnya, bukan berniat, tapi satu fakta yang perlu diketahui umum. semua terserah. gua harap harapan gua tercapai.

persoalan seterusnya, mungkinkah gua akan dicampak ke kelas lain selain M09A/MO9B ? yes, probability yang sangat besar. kelas sl dah penuh, mungkin benar akan tercampak ke mana-mana. mungkinkah orang lain dapat menerima kehadiran gua ? gua sendiri tak yakin. tapi ini selanjutnya, yang penting sekarang sem II. placement.

tadi sebelum gua decide untuk tukar haluan, gua hubungi dua orang utama, cousin dan ayah. gua contact cousin dari Ireland, dia direct call dari sana dan menceriakan hati serta menambahkan keyakinan. Ayah gua pula sentiasa bagi dorongan dan berserah kepada keputusan gua. so gua rasa ini keputusan yang tepat. gua yakin dan percaya, gua boleh ;)

4 comments:

malyna said...

pegi ireland ke? wohh :O
bes gila!

F a r i z z a i d I said...

bukan pergi ireland ;)
cuma tgh berangan nk ke Ireland.

Haziq Ghafar said...

bile final exam?

F a r i z z a i d I said...

11 days to go.
final exam for sem II