Friday, May 21, 2010

kesian dapat IB

"HAHA. padan muka, padan muka dapat!"

senior-senior ( *ops, bakal senior) dah plan banyak benda nk gelakkan budak-budak yang dapat IB, especially those yang dapat kolej mara banting. teruk sangat ke ? lu tengok la sendiri. fullstop.

tak. sebenarnya tak teruk. life dekat IB sama je macam dekat MRSM (*sorry, i budak maktab okey). Assignment, assignment & assignment. cuma dulu kitorg ade math HIGHER LEVEL. but now, dah ada pilihan, standard or higherlevel. so, aku tak rasa IB tuh sesusah dulu. so, aku rasa budak-budak yang bakal masuk nih pun takkan rasa terbeban sangat.

cuma, biasalah ada EE, TOK & CAS. tiga penyakit nih. yang lain takda masalah. so, siapa-siapa yang dah dapat kmb tuh, korang patut gembira. kita dapat pergi UK/IRELAND/CZECH/AUSTRALIA/NEW ZEALAND. orang lain tak, diorang tak banyak pilihan.

so, congratez yang dapat.

11 comments:

Amanina said...

yeahhh. memang kesian kat yg tak dpt kmb. choice dia satu negara sahaja. macam sy. hahahaha.

jaga juniors baik2 yeee. :D

amira illyani 샤이니 said...

salam.. sy illya, org trganu.. ^^

i got KMKN.. ad x kwn2 abg yg ad kat sane ke, pnah blaja sane ke? ineed information.. really do.. result taun ni kluar lmbat sgt.. ahad ni nk dftar asasi dh for upu..

mmg sane x ley g oversea ek?
ok x Royal College of Medicine Perak tu???

Anonymous said...

bagi aku, the fact yang kolej mara macam mrsm la tak bagus. hidup macam robot. terkongkong. tak see the real world. tapi betul jugak kalo dpt kmb paling benefit sb banyak choice of countries.

F a r i z z a i d I said...

adeih, lek lah. i jst want to stress up the benefit of being in kmb, bkn kekurangan2 tmpt2 lain okay ? :)

mksd gua, kalau kte dh bese dgn life mrsm, mksdnye kte blehlah adapt dkt kmb.

nih ad one of my friend yg study stu. hv a look at her link. http://kehidupan-seorang-gadis.blogspot.com

lisa kamal said...

somehow dari pilihan negara tu mmg advantage la kt kmb.i think for my batch kt sini...we all adalah batch terakhir yg wajib amik math HL.lepas nie btch junior jer yg bleh ade option either math hl/math sl....

k.mara life resembles a lot mcm mrsm.
xhaiaran lah some of student kms nie...(bdk2 ex-sbp) call kolej mara seremban= maktab tnggi sains mara seremban...hha!

fariz>> welcome to senior year!

F a r i z z a i d I said...

huhu. ktorg dah mmg kne amek English HL and Math SL jer ;)

E-ZuDiN said...

Saya bakal ke KMB :)

F a r i z z a i d I said...

selamat memenuhi ruang di kmb.

Dr. Yumi said...

wawawa... sy pn dpt kmb.. neves2..

F a r i z z a i d I said...

what should i say?
welcome to
"maktab rendah sains mara banting"

Arina said...

mrsm banting?????? kolej dah la. walaupun hakikatnye lebih kurg je mcm mrsm. sbg senior yg baik, jgn nak takutkan pelajar juniors. ib ni tak susah, byk keje sikit je. :D