Sunday, May 23, 2010

juara dan isteriku

salam readers,
saya nak buat pengakuan sikit. hari nih first time tengok Final Akademi Fantasia. Yes, persembahan ada yang menarik, dan ada yang kureng. macam biasa, aku tak pernah suka budak-budak AF. tak semua berkualiti.

tapi, tadi bila dia umumkan juara, si Shahir menangis. woo, tak macho la brader. Haish. Aku actually waktu tuh tengah feeling jugak, macam manalah kalau aku dapat 37 point for my sem II result (berangan) , sah2 happy gila! bersyukur tak terhingga. and apalah perasaan aku if aku dapat pergi Ireland, gila kentang kan ? so maybe tuh yang si Shahir rasa kot. berbaloi lah dia nangis, dapat kereta, pergi amerika, pergi disneyland & macam-macam.

tapi tengok juga kisah sedih dia, aku dengar siap kena tendang UIA lagi. kesian kan? overal ak minat si daus lagi, sebab lucu & menarik. ok fullstop. so itulah kisah si juara.

pasal isteri lain pulak. just now aku pergi pasar moden. dah tak main lah pasar busuk-busuk nih, sekarang ada pasar dalam kedai. AgroBazaar. so, aku tercari-cari buah mangga yang masam. aku mengidam dowh, dah lama stop makan sebab takut hilang ingatan masa exam.

then aku pergilah tanya sister yang jaga kedai tuh.

"nih mangga masam ke kak ?"

lah, tak baca ke bang, tuh bukan mangga tuh buah ***** (tak tahu). malulah aku. so aku tnya balik dekat mana buah mangga yang masam.

"tuh, dekat belah sana, ada banyak jenis. abang beli untuk orang rumah ke?"

pergh, aku tak reti dah nak balas apa. ada ke patut panggil aku abang, and cakap beli mangga untuk orang rumah.manalah aku kawin lagi oii.

then pandai2 lah aku kelentong. malu ah nak cakap yang ak yang mengidam kan mangga, biasanya orang perut boncit je yang makan mangga masam. so dari awal sampai akhir dok panggil aku abang, aku nih punyelah heran, muka muda macam nih die ckap dah kahwen,

so kawan2, bagi mengelakkan orang lain selalu salah faham, marilah kita cepat2 kahwin! so takdela mudah terasa nanti.

6 comments:

arlina said...

aku rasa untuk 2-2 topic yang kau tulis. omg, rasa mcm nak kahwin skrg!

crazerx said...

fariz.. sape bini ko tu??? jeng3x..

Arina said...

emmm, fariz. x lama dah tu. org blakang kau tu, bila nak jumpe parents die?? :D

Mustafa Farhan said...

awal sangat ntuk kahwen

sha_hed said...

die pgl ko abg mesti sbb nak soh ko bli..
hahahaahah

F a r i z z a i d I said...

Arina, aku dah try pinang org belakang, tp kne maki hamun. HAHA

Paan, ada limit ke ? haha. ye ah, kawen lmbt2, bru bole enjoy life

ye ah, aku tergoda ble die panggil ak abg. kui3