Tuesday, May 19, 2009

apa maksud picture nih ?


aku berminat dengan picture nih
mana tahu
orang kita pon
pandai buat graphic

selama nih
tak berapa menyerlah

tapi sekarang aku
dah nampak
ramai yang dah tunjukkan
hasil-hasil yang
"memberansangkan"

tapi
masih ada lagi yang
belum insaf
or
sedar

masih di takuk lama
takut ?
risau ?

tak cuba
tak tahu
dah cuba
tahulah!

so aku
nak mintak tolong
reader
kupas-kupas sikit

apa maksud
tersirat dari
gambar tuh.

15 comments:

*adibalala; said...

oh salam.
sorry tersesat plak kat sini.
awak yg buat portal future kmb kan?
btw, bagus sgt.
and, kalau nak kenal seorang expertise graphic mcm ni. saya kenal sorang.
http://xionhaterz.blogspot.com/

and, saya future kmb juga!
see you.

F a r i z z a i d I said...

oh, salam diba!
thx.

Izura Shukor said...

Weh, tak paham weh

muzikali said...

kalau background dia hitam lagi style.haha
budak2 susah sikit nak paham poster tu kot.
maksudnye...
dia dah tulis dekat situ..
baca je.hehe

cik bulan said...

diba nie roomate aku kat kkb dulu2 huhu
~femes fariz

humbleServant said...

ok..niat tidak menghalalkan cara....
ah, aku ank bebel panjang tapi malas ah nak taip
nanti kat kmb aku nak ceramah pasal ni
kahkahkah

humbleServant said...

izura, tuh maksudnyer biler kiter berdua2 an dgn bukan muhrim

tak kira di khlayak ramai
lagi2 tempat tade org

syaitan akan berada di tengah2 antara laki n pempuan tuh

itulah jadinyer maksiat
sebab syaitan tuh hasut...

Widuri said...

ske arr graphic2 yg more to dakwag ek..
hoho

ermm..kmsud dia..ana rse..antra 2 orang yg bukan muhrim..ada nates(setan) kt tgh2
ayt lagi mudah..
x yah kapel2..huhu

sekian..

NurAreefah said...

nk kne buat rumsan ke cari maksud tersirat..ngeh

Zaiy said...

ape yg sy phm, kalau bkn muhrim berdua-duaan, yg ketiga ialah syaitan.

Epa_epal said...

smart gle grafik die..
tp kalo x couple, camne nak tau die cocok ngan kt ke x??? ble nak kahwin kalo camtu..
pndapat sy je..
tp kalo dah couple pndai2 jaga diri dan batas pergaulan, JGN TERMAKAN NAFSU!!!

F a r i z z a i d I said...

eh, bukanke.
lelaki yang baik
dijodohkan dengan
perempuan yang baik

dan sebaliknya

even my parent pon
kahwin x bercouple!
huhu

auni izzati said...

syaitan lagi besar dari kite ke?
aku paham bila lelaki dgn perempuan dua duaan, ada setan.kan?
gmbar tuh describe :D

.w a n e e. said...

YES! saya setuju dgn pendapat farizzaidi.

lelaki yg baik adlah untuk perempuan yg baik2.
lol.org2 dulu2 mmg mcm tu.trus kawin.cinta dtg lepas kawin.
tp erm,saya xpasti saya boleh terima cara tu atau tidak.

F a r i z z a i d I said...

yup wanee.
itu stu perkara yg kne pikir.
hehe (=

tapi rasanya kalaw dah jatuh cinta
baik terus tunang.
then kahwin~