Thursday, May 14, 2009

Kejutan Malam Hari

pukul 8 p.m
sibuk chatting dekat ym
ngan member skolah
lama

topik hangat
mungkin sebab malam
dah tak hot
jadi kami hot

sebelum tuh.
syukur ke hadrat Illahi
hujan dah turun
malam dah sejuk
nyamuk dah kembali
*adess

*sambung cerita*

tetibe ayoh (ayah) edited
naik tangga
speaking nih
nak cakap sesuatu
dekat aku
tapi aku blur

dia kata ada kejutan
aku balas balek
speaking jugak
tapi tak faham pon

yang aku faham
dia suruh keluar rumah
*kenapa nih ? nak halau ke..

sungguh negatif pemikiranku
tapi aku fikir nih
mase nak tulis blog jer
*adess, tertokok tambah

aku ingat
kejutan yang mengejutkan
ingat dia dah tahu result MARA
tapi tak

katanya
nak beli TV

apa yang mengejutkan ?
dia nak buat suprise kat
ummi

bukan kat aku

mula-mula
pergi giant shah alam
tengok tv
survey-survey

murah tv sekarang
29in pun rm699
[pensonic]
*belilah barangan buatan
MALAYSIA

lepas tuh,
aku ajak pergi
Tesco Extra pulak

Uhh
lagi murah
benda sama rm629

then pergi
Tesco besar plak
rm629

sama saja
tapi takda stok~

kembali ke Tesco Extra
ada sorang saje pekerja

ayah aku suruh test tv LG
dia bawak pergi tempat test
kesian tengok dia angkat tv
sorang-sorang
macam dah takde harapan

angkat punya angkat
ayoh terus pergi tempat pensonic

dalam hati aku
kesian abang nih
angkat punya penat
cancel pulak

then suruh tengok tv pensonic
bawak tv tuh dari hujung
pergi tempat test
abang tuh la yang buat

tapi sekali lagi
tak jadi beli
sebab ada masalah dengan tv
ayoh complain dekat abang tuh

aku fikir
bukan abang nih yang bersalah
kesian dia pulak kene leter

takpelah abang
nanti bukak kilang tv
dapat la ilmu yang ayoh kasik tuh

konklusi :

cuba korang teka apa aku nak cakap .. ?


16 comments:

cik bulan said...

mule2 aku igt (ayahlah_kelantan) tuh ym ayoh tuh..baru aku paham ayoh tuh ayah ko muahahahaha

F a r i z z a i d I said...

adess kaw nih bulan
takkan nak promote ym ayah aku
haha~

humbleServant said...

haha... mmg klaka biler ko cakap pasal ayoh ko!!

konklusi dier ko nak kata
"penat jer aku jalan, tak beli tv pun" haha

jadi tak wat surprise kat mak ko??

F a r i z z a i d I said...

adess
konklusi kaw lg ak x ta tahan..
tergelak ak..
hehe

x der la suprise nye
even mse kat tesco tuh dah tnye mak ak..
tv yg nih ke yg tuh nak bli..

hehe

sarah_liyana said...

ekeleh..
mak ko ikot ke mse ayah ko ajk gie beli tv??
mne surprise nyer??
hahaa

F a r i z z a i d I said...

xde la suprise nye.
awal-awal lg x suprise.
tp ayah ak kte suprise..
tak thu la
mayb itu suprise zaman dulu-dulu
*chihuahua

humbleServant said...

haha..aku lagi gelak besar biler ko cakap ko tanya mak ko maser nak pilih tv tuh..

bukanlah surprise namernyer


atau dengan kata lain ko tanyer ngan burfday boy, ko nak kite orang suprise ko mase ko bukak pintu ker, masa ko bukak lampu..haha

tu perumpamaan jer..

soklan aku ta jawab lagi
jadi beli ke tak??
macamlah tv tu aku punya..hehe

F a r i z z a i d I said...

haha, sian korang
x dpt jwpn lg..
mestila tak beli tv tuh,
sbab tuh ak ksian kat abang tesco tuh.
*adess

humbleServant said...

ohhhhhhhhhh!!!

bau aku tau..
saper suh ko wat citer tergantung??

aku pun samer..tiap kali aku nak try kasut,mesti sian kat worker yg kene cari saiz tuh..

dahlah nak cari susah, pastuh nak kene tuka saiz, dah tak lawa, tak selesa tak jadi beli..

mak kau cakap dah kerja dier, nak wat camner

kalu aku kerja macam tuh, mengamuk sakan aku
kalu ko Fariz, aku rasa lagilah .haha

F a r i z z a i d I said...

haha,
mengamuk tuh teruk la.
tp ak balas balek,
pakcik..
bukan saya yg buat tv nih..
*adess

haha.
ake berhenti keje trus weyh.

tpkan,
benda nih mcm kte jd doktor nanti.
tgh operate..
last2 org mati
n family dier marah kte..
sbab org kne operate mati..

*so prepared 4 ur future.. jdlah org yg sabar.

fifa =) said...

hahahaha =D mcm ayh ak lak salu xjadi2 beli .ksian pkrja2 ni.

fatimah said...

haha..cket pnya pnjg cter..
ak pk grand n jadik ar surprise2..las2 x jdik..ces..haha..
xpe2, cuba len kali..
haha..

muzikali said...

peh...sdeh siot brader tu.
igt zaman2 keje kfc,kena dgn customer cerewet nih.haha

F a r i z z a i d I said...

fifa :

tawu xper =]

fatimah :

citer mesti gmpk. haha --'

muzikali :

haha, kaw terasa lak, ye ar.. ex-pekerja.

.myra ♥ said...

fariz,aku ingatkan pas ni kau nak tlg abg thuh keje. (;

F a r i z z a i d I said...

mmg nak tlg.
tapi bergajilah kan.
kalau boleh gaji berganda.
*chihuahua