Monday, May 11, 2009

stop posting

tajuk hari nih macam sengal sikit,

1#
hari nih last day for driving lesson,
and macam biasa,
cikgu driving aku [En. Rosli]
selalu bagi pressure sini-sana
haha~

orang belajar dekat overseas,
lpas tuh jadi cikgu memandu,
macam tuhla kot perangai..

awal-awal lagi dah kena pressure,
malu dowh.. ade perempuan kat blakang~
*haha, tp aku rilek jer.

then today second time bawak keter on the road,
but first time lalu jalan untuk test nanti.

macam o.klah hari nih,
cme panas gle babeng.
and lastly pak cik tuh cakap,
kaw drive ok.
cme saje aku nak bagi pressure..
*dush!!

then now kne postponed
JPJ test
coz nanti masuk UiTM

tapi kalau dapat MARA
boleh sambung terus buat JPJ test

2#
aku stiap hari mesti usha
laman web rasmi MARA
mesti die bangge,
ramai gila yg usha
*haha

tapi sebenarnye aku masih tertanya-tanya
bilalah nak keluar result

aku slalu dapat rumours pasal PILN MARA
dekat laman web ReCom
aku jadi gelisah
tak tenteram

tapi semalam aku terbaca post Annas

"tawakkal"

ni kene kongsi skit r,
kalu x rugiberkata Saidina Umar,
barangsiapa bertaqwa, nescaya dilindung (imannnye)
barangsiapa bertawakkal, nescaya dicukupkan (keperluannya)
barangsiapa menyumbang (hartanya ke jln Allah), nescaya dibalas (amalannya itu)
dan siapa bersyukur, nescaya ditambah (rezekinya)em,
pastu dlm kuliah tu gak ade bgtau,
lpas tawakkal kene sabar dan redha dgn ketentuan Allahkbetulan,
keesokan harinya (Jumaat)
ari kuar jpa,
mase tu aku dah pk,adoii,
Allah mcm nk suruh aku redha je ngan result esok

MORAL: x baik sangka buruk ngan Allah!!


jadi aku pon rasa aku dah tak nak
post pasal MARA
or tak nak cerita pasal benda alah nih
sampailah result keluar
aku nak tawakkal jer.


11 comments:

auni izzati said...

haha. tawakkal is tyhe only thing yang ko boleh buat :D betul, ta baek sangka buruk kat Allah. ta sabar nak tunggu brite baik dari kau.

uh, buatkan aku takut je nk amek lesen :P

F a r i z z a i d I said...

yeah auni.
hopefully brite baek.
hehe.
n tawakkal,
seriously da best.

jgn risau la P.
snang je.
*tetibe nnt x past jpj
*haha

@qiLah said...

sabar~~
doa~~
tawakal~~

ainah said...

hehehehe....bagus3..aku pon dh lamer tak post pasal mara dh.hehehe.. btw.. ko ader hati nk carik bakal isteri dari seseri ann?? hahaha.. kitorg nie ader la jenis2 perempuan yg smkin berkurang kt malaysia nie..sbb kami sgt la istimewa(wakaka..aku sndirik geli biler bcer balik)

F a r i z z a i d I said...

ades ainah.
ak pn geli jgak nih~
haha..

tpkan,
mksd kaw prempuan istimwa ?

.myra ♥ said...

fariz,saba saje menanti keputusan.
nnty klua lahh thuh.
pray for ur success (;

shazea :) said...

weyh kaw na risau ape mesti kaw dptnye mara insyaallah heee ;)

F a r i z z a i d I said...

hoho,
amin.
rhx shazea b myra~

malyna said...

abg fariz~ gewd luck la eh...~
dptnyer...InsyaAllah...
smngat welfare bureau!

F a r i z z a i d I said...

hoho,
thx malyna.
seiously,
now da x kesah.
my friend sme tunggu dkat uitm.
haha (=
tp tawakkal.

sarah_liyana said...

rilek r bro..
hehehe
juz tawakal kpd Allah dan berdoa..
tu yg terbaik..
apa yg terjadi pd masa hdpn ialah yg terbaik kpd kita..
IGT..!!
ALLAH tahu pe yg terbaik untuk kite sebagai makhluk-NYA..!!