Friday, January 28, 2011

dipaksa untuk memaksa

Assalamualaikum,

tadi ada pertemuan mentor-mentee, ala-ala keluarga angkat. keluarga sendiri pun tak terjaga, ada main angkat-angkat pulak dekat sini.

"fariz, markah agama awak menurun!", rungut mentor

walawei, okay what daripada 83, 76 and turun 73

kalau zaman-zaman dulu agama kena, wajib, perlu dapat 90 plus plus sebab baru A. tapi kalau dekat sini, baca pun tidak, sebab tak masuk dalam point. kui kui kui. tapi kira okaylah, padan dengan tak baca, still dapat B. maksudnya memang dalam dada nih still penuh ilmu agama. Alhamdulillah :)

lepas tuh mentor bagi slip warna biru.

Extended Essay - E
Tok Essay         - C

wah, wah, dah lah slip nih hantar dekat rumah. berapa kalilah pulak nak kena explain dekat parent kalau cam gini. Nasib baik sekarang Extended Essay dah siap, at least C okaylah.

dan lepas tuh kena paksa tulis surat dekat kedua ibu bapa. siap ada format bagai, tak boleh belah.

Dear Mom and Dad, IB exam is nearing, I wish .....                                                             (satu muka surat)

memang nih kali pertama aku tulis surat dekat parent. mungkin sebagai permulaan sebelum pergi oversea. (Insyaallah) macam-macam aku tulis, antaranya aku minta diorang bagi sokongan dalam bentuk psikologi dan harta benda. HAHA.

2 comments:

crazerx said...

memang la ko fariz.. ish3x.. ak siap buat kad untuk mak ak lgi.. :p

oh! klo da penuh ilmu di dada.. xyah ah gi kursus kawen dah kan?



nway, HAPPY BIRTHDAY MY IRP LEADER! May Allah bless you always~

ELYNN SUAH EE HUEI. said...

hahaa i like the part on the tulis surat wan. 'tak boleh belah.' LOL