Saturday, January 01, 2011

Selamat Tahun Baru :)

Salam, sorry sangat sebab blog nih dah tak teratur langsung. Terlampau banyak benda nak buat sampai kesemuanyaaaaaa tak sempat nak buat or tak sentuh. Macam itulah kehidupan aku sebagai seorang pelajar yang busy. :)

Harinih aku guna laptop mahal, sebab bukan Acer yang selalu jahanam. Tapi Acer aku masih baik, cuma battery je dah jahanam, termasuk dengan charger. Tapi aku tetap sayang Acer, sebab komputer yang aku tengah guna nih lembappp sangat.

Sambutan tahun baru sangat meriah. Sebelum berakhir 2010, aku kemas rumah dan akhirnya kena resdung. Homework yang belambak yang sepatutnya aku buat semalam, tak siap dan tergendala. Lepas tuh aku satu family fetch ayah aku dekat airport and end-up ayah aku jadi emosional. Sebab bila dia call and das sampai gate-5, we all still otw from seksyen 11, shah alam which is tempat kitar semula. And my dad need to wait about 40 minutes. Siapa tak bengang ? Nasib baik anak-anak pandai mengambil hati bapaknya... Especially my little brother yang baru masuk tujuh tahun.

waktu tuh we all terlepas stesen minyak Petronas which is wajib untuk berhenti, sebab ayah aku nak Ali Cafe Power Root dia. so, kitorang semua ramai-ramai ucapppp, ALHAMDULILLAH.

sebab, kalau berhenti konfemkonfem adik aku si Eiman nih membeli belah macam dekat Carefour pulak. Aiskrimlah, airlah, biskutlah, semua benda dia nak.

Then, ada lah pulak Shell, and alasan ayah aku untuk berhenti kalinih bukan sebab nak beli air dia, tapi sebab nak sembahyang, musafir katakan. so terpaksalah berhenti.

"Eiman, teman ayah solat," ayah aku cakap dekat Eiman. sebab takde orang dalam surau kecil tuh.


"boleh, dengan syarat membeli-belah," balas adik aku. memang tak boleh belahh.

then continue journey, sampailah rumah by 11.55 pm. tunggu siaran tv je untuk tengok bunga api. hehe.
memang best sambutan 2011. dengan family lagi (=

tapi, ada sajian istemewa beb, kek mix fruit cheesecake yang memang sedappp.
Enakk yaaa (= from The Harvest
And ayah aku ada cerita, masa meeting yang dia attend hari khamis pagi. Since dia seorang je Malaysian dekat situ, masa tengah discuss pasal bajet untuk attend meeting dekat Malaysia, which is for my dad, tiba-tiba ada seorang perempuan cakap, 

"aku juga pengen ke Malaysia, mahu beli laser"

ceh, ada masa lagi dia nak persendakan Malaysia, tak sedar yang diorang pun main laser jugakk.

And, i heard one of my batch masuk hospital. IDK dia sakit apa, tapi nampak macam serius tenat. Najmi, walaupun kita tak pernah bercakap, aku sebagai kawan akan sentiasa mendoakan kau. 

2 comments:

kaleidoscope.eyes said...

Lawak gile adik you, Fariz. Suka membeli-belah. Boleh jadi teman I beli-belah lain kali. I like!

Oh, and YAY MALAYSIA. Walaupun tak menjadi tumpuan di TV, awek Malaysia tetap lebih hot dari awek Indon. Boo yah.

-Syaza :)

XD said...

HAHAAA. budakkk nih memang menjana ekonomi, tapi tak boleh belahhh, everyweek kena ada toys. seingat akulah, zaman kecik2 mse kemiskinan dulu2 (skrg still miskin) satu toys satu tahun jee. HAISH -.-"

of course awek Malaysia lagi HOT (sekadar amek hati, kang takde bini. kuang3x)