Thursday, June 11, 2009

awal pagi & gila SPM

Hye & Good Morning
(only for morning readers, if not neglact it)

I'm bored

ceritera spm

aku nak citer balik pengalaman dulu, pengalaman gila

satu : 1

khamis & jumaat

before SPM, kitorang ada kembara terbilang (betulke ?)
aku bawak bag besar gila (bag naik gunung dulu, haliq sme beg ngan aku)
jalan about 8 km kot (penat gila)

aku bawak bag tuh sampai abis perjalanan
orang lain sume kasik kereta angkut (tunjuk macho! *haha)
lepas tuh, sampai je tapak kem
habis sengal-sengal badan dibuatnya, sakit gila tahu (aku tak sengal)

tapi, aku saja yang tahu
tuhan pon tahu jugak
tapi aku kuatkan diri lah kan

dua : 2

after abis kem ari sabtu pagi ada add math punya class
tiba-tiba aku macam menggeletar dalam dewan (air-cond) *bold disitu, bangga lah aku
ramai yang perasan keadaan aku, diorang tergelak-gelak
amirul pulak (desk-mate waktu tuh) dah segan gila dok sebelah aku, **kuang ajar x ? haha..
then cikgu nora perasan, sebab budak2 lain bgtau (baik hati budak tgb)
tiba-tiba aku dpt kawal keadaan

"saya okaylah cikgu"

then ak menggeletar balik, x dpt nak kawal.
macam parkinson diorang kate

amirul x habis2 cakap aku kne parkinson
seganlah aku (dah ar duduk depan)

so bila rehat jer, aku terus balik bilek
tidur

tiga : 3

lepas tuh, aku discover yang aku demam

aku just minum 100 plus saja satu hari
(nih bukan diet eh, aku x larat & xde orang amikkan makanan untuk aku!)

so malam tuh
aku jadi gila, selalu sangat terbangun

mimpi yang tak elok (bukan basah *haha)
rasa sakit sangat

tekak tak selesa
rasa mual-mual (bukan mengandung!!)

empat : 4

so esoknya (ahad lah)

aku bangun dan masih ada lagi yang prihatin
thanx fer u

Sharifah Dyana Baizura ( x sure ejaan) & her gengs
prasan yang aku tak mandi!! haha,
bukan tuh jer, dia nampaklah yang aku x sehat.

okay, stop.

then pergi jumpa us. nizam
hantar g klinik,
aku x ske hospital kerajaan, lembap.

doc kte,
aku demam mayb sebab nyamuk kat tasek
mse kem harituh

tp bukan wabak ke ape okay.
demam biasa + x ada energy pack

so aku call ayah aku & die datang satu family
jemput aku

pergi juma abg zack.
dapat balik! yeay! (kpale kaw happy, minggu dpn SPM)

lima : 5

aku x bwak banyak buku
aku x boleh baca pon seminggu kat rumah
lepas elok saje demam, lusanya demam balik

&

of course, not well prepared for exam
sbab aku nih pelupa

so sabtu family hantar aku balik tgb

konklusi part nih : senang gila nak balik rumah!

enam : 6

hari isnin petang(esok SPM)

mak aku call

" fariz!! ic mana ?"

aku tetiba cuak gila

"ic ada dekat rumah lah!! apa cuai sangat nih!"

so aku pun try nak call cikgu Juraida & Nora
tapi dua-dua tak angkat

so mak aku decide dia nak hantar
from shah alam ---> melaka (2 hours)

padahal baru je hantar hari sabtu

aku rasa bersalah gila taw.

tp alhamdulillah,
spm okay.

13 comments:

cik bulan said...

morning yokies ;p

nina yusrina said...

moring fariz :)

F a r i z z a i d I said...

morning moon & nina ;)
ceewah

salwa said...

morning juga..

F a r i z z a i d I said...

rasa macam matahari dah tinggi sgt salwa.
=))

salwa said...

hahha..biarla..
as long as still dpanggil morning,,
ok la 2..

salwa said...

hahaha,,
mcm2 dugaan utk spm..
xpe2..
ko still bjaya..:D
bila diingat2 balik detik2 cmni,,
fuh,,rs nk gelak pun ada..
hehehe

F a r i z z a i d I said...

alhamdulillah!
tuh la, detik2 gilak camnih
kne kongsi.

hehe

shikin said...

Naseb baek balik ade bas kn. Kalo kene jln kaki sumpah aku tak nak. Penat woo. Haha. Aku ade nmpk ko bwk beg tu. Padahal time tu sume org da masukkan beg dlm kete ckgu2. hehe. yelah macho ar. aku suke kembara terbilang sbb ade berakit. first time py experience weh. hehe. and part yg plg best MAKAN mlm bbq tu la kn. heeeeeeee =]

F a r i z z a i d I said...

yelah shikin, balik punya cool "naik bus"
n the nyte mmg sgt touching, kumpul ngan klasmet.
bercerita.. mcm lpas tuh x kan jumpe je..

best walaupun stu hari.
n rakit ak smpt naik!!! smgt antara klas. gle cool

mim said...

kau mmg ngok
aku tau

F a r i z z a i d I said...

bukan aku yg ngok.
ak selalu hilang ingatan

fariza said...

mmg penat jln 8km..
btol..