Tuesday, June 09, 2009

politik ?

Assalamualaikum, apa khabar sihat ?

**hehe, ini yang selalu Bya tanya dekat her readers.
sori23456

ana (ceewah, sejak bilalah pulak nih) baru saja lepas tengok
siaran langsung "Hujah" dekat TV9 tadi

tajuk hari ini : budaya politik Kelantan (bunyi lebih kurang)

aku suka tengok politik punya hal
aku suka jugak cari gaduh pasal politik (berhujahlah)
walaupun kadang-kadang aku tak ada idea
fakta tak ada, aku tak putus asa
aku call atau mesej kawan satu aliran pemikiran dulu,
barulah berhujah, hehe23456

bukan apa,
susahlah nak beli surat khabar aliran2 nih
nanti ayah aku tegur, haha

tadi hujah antara Ahli Parlimen Shah Alam & MB Pahang

aku respect dekat salah sorang,
dulu pernah untuk my first time,
berucap depan orang ramai & tetamu terhormat
YB Khalid Abdul Samad

gila cool,
10 minit preparation, secara tetiba
tapi aku dapat buat yang terbaik, almaklum
adik aku pun ada sekali waktu aku buat ucapan

dia tiba-tiba mengaku aku as her brother
dekat kawan-kawan masa tuh, haha23456

tapi itu pengalaman berharga lah kan

itu saja kot, salam berpolitik

btw, Akrammuddin yang bakal ke US (under JPA) tuh beberapa hari lagi
suka sangat berdebat dengan aku, tapi kawan tetap kawan lah (;



3 comments:

humbleServant said...

haha
ko mmg pandai berhujah
teringin sangat nak berdebat ngan ko",

yanti said...

politic is dirty
don't u think so?
haha

F a r i z z a i d I said...

humbleServant : nanti kita masih satu kolej, silakan .. hehe

yanti : bukan politik yang kotor, tapi manusia yang buat jadi kotor