Monday, June 01, 2009

rindu ak ?

haish, aku mengaku memang lama gila tak update
blog aku dah bersarang kot

ini sinopsis cuti minggu nih kot

Sabtu yang indah

pagi rancang aku dan adek beradek 6 orang, 1 tak ikut
pergi ampang park, kononya nak set time sis aku nak bwat
practical dekat menara PNB

mula-mula tak nak naik komuter
sebab aku seganla naik ngan adik kecik
macam la kereta tak ada

tapi last-last aku join jugak

mak & ayah aku
naik kereta pergi direct klcc

bapak tunggu lama gila babi
komuter tak sampai-sampai
train ke p.klang 3 kali dah amik orang platform sana

so yg menunggu nga ktorg ber'6'
nih pon makin ramailah.

jadi naik tren, penuh gila
macam tin sardin
yang terlebih isi

sebenarnye
benda yang paling penting waktu nih
aku dok tahan perut meracau
sejak dekat ktm batu tiga lagi

last-last bila dah nak sampai kl sentral
gila memulas perut aku

[part tak senonoh, jangan makan sambil membaca]

aku rasa taik macam nak kuar je,
atas nih tipu

aku rasa gila-gila
aku bagitau kakak aku
haha

"amek tiket eiman, lepas nih aku nak terus lari cari toilet"

aku pon tak tahan
sebab makin dekat ngan sentral
so otak proses maklumat,
jadi maklumat tuh dia hantar kat perut
dan aku rasa taik ade dekat part hujung usus waktu tuh

so aku larik dan larik
kejar-mengejar
terlanggar bape ramai orang

tak naik escalator
naik tangga je.

sampai kat tandas
aduh, ada dua orang menunggu

aku tunggu tandas yang aku cop
syukur
tandas aku cepat sekali

aku tahu banyak aksi aku masa menunggu tuh
tapi kisah apa
tak tahan weh

aku pon harap simpati je waktu tuh
then mse bdak kuar dari tandas yang aku tunggu
aku rasa cam kenal
tapi aku nak berakkkk la

kisah apa.

[selepas selesai]

aku tak leh bagitau brape lama aku dok dalam tuh
tapi bayangkan
adik-beradik aku tunggu lama kat kaunter lrt pulak
untuk gi ampang park

so aku rasa nih je kot patut citer
coz yang lain tuh tak semenarik yang ini

"point penting, sayangilah tandas kita"

"mari berkempan tandas saya, tandas awak"

"first come first serve, tapi bila aku perlu, kasik aku peluang la rakyat Malaysia yang baik hati!"

post Ahad nanti lah.
hehe


13 comments:

Epa_epal said...

haha~ lawak r ko ni..
ak penah dgr cam tin sardin,
tp ak x penah dgr tin sardin TERLEBIH ISI!!!
klaka gle..hahaha~

syafeeq said...

siot gile..post pasal tandas..
wakakakaka..lawak2...

cik bulan said...

isyyy ta senonoh!!! huhu

humbleServant said...

hoho
tak tahan pasal cerita nak berak
tak senonoh sungguh
hehehehe

neway dari ko cakap hujung usus, baik ko cakap kat rectum

amalkan pelajaran bio anda
muahaha

meanie ninie said...

hahah..busuk la fariz! kalo cakap secara scientifically boley tahan lagi. adeh! :p
hahaha...

F a r i z z a i d I said...

weh, aku pon sedar tak
senonoh ble bace balek
haha..

tp term science dah hilang ar

.w a n e e. said...

wah senonoh nye!haha.
malu naik ramai2?itu pengakuan yg sgt jujur.

F a r i z z a i d I said...

kat tempat len x leh jujur
hahaha**

tp ak direct kasi tau parent
"tak nak arh naik tren, malu ar"

tp aku sendri ubah fikiran
buat pe nak malu ?
kami happy family lah

mynamyra said...

gler3,,,

nseb smpat kan,,

haha

shahkang said...

menarik juga..haha

ahmadizali said...

salam`alaik..
xde gmbr kejadian tu ke..hehe..

weh kalo ko kata blog ko da bsarang, blog aku yg x sberapa tu lg la da blumut..haha..
apa la nasib org merantau...nk carik tenet pun susah..

F a r i z z a i d I said...

haha, gambar.. segan ar weh.
eh, kaw merantau mne din ?

faiz said...

oi citer ape nih???
x larat nak bace abis...
haha...