Monday, June 08, 2009

program ditunda

semalam aku nak tidur dah pukul 1.23 am
sebab pagi pukul 8.00 am nak gerak DEMC
buat medical checkup,
tiba-tiba bunyi ringtone tamil

lampu dah tutup,
ubat nyamuk dah pasang, (kisah nyamuk dulu-dulu punya pasal)
bilik pon dah gelaplah kan

aku pon tercari-cari handphone
ambil, lihat di skrin handphone

"013xxxxxxx"

tak ada nama, siapa yang call ?
(dalam hati)

aku terus angkat,

"hello, siapa nih ?"
"nih kucai, kucai"
"hah ?"

oh, baru aku ingat Kusyairi Anwar
budak plkn satu dorm aku
paling tough, haha

dia tetiba malam-malam buta tanya pasal biologi
dekat aku, punyalah menggelabah aku nak jawab

dia macam nak cepat,
aku pon cakaplah yang aku tak boleh nak jawab on the spot
tengah-tengah malam pulak tuh,
tambah lagi dengan dah lama tak sentuh buku biology

soalan dia samar-samar sebenarnya
tapi aku anggap soalan dia
"apa penyebab sakit jantung"

aku tak ingat la faktor sebetul-betulnya
tapi aku jawab high blood pressure &
high blood cholestrol

then aku cakap yang lain aku message.
dia nak aku balas cepat2

so aku terus keluar bilik,
bukak internet
-hehe-

aku tak nak kalah,
sebab aku tak suka orang pandang rendah kat aku
tapi bukan aku nak dipandang tinggi
(harap faham eh keadaan)

so aku check,
oh tak sangka jawapan aku betul
haha. bangga diri seorang masa tuh

secara konklusi
aku terpaksa tunda masa tidur

pagi tuh pulak
aku bangun, mak aku kejut
dia cakap, ayah aku suruh buat medical checkup hari rabu
jadi aku pun tunda medical checkup

memang bagus pun, ngantuk gila
lepas tuh rasa sakit kepala

aku tak tahu apa kena mengena dengan air yang aku minum
(memang banyak gila sebelu tidur, lebih 8 gelas)
dengan sakit kepala

yang pasti aku minum air banyak sebab nak make sure
tak ada darah dalam air kencing masa medical checkup nih
sebab aku memang ada problem sikik
tapi dulu buat urine test dah negatif, okaylah

tapi yang paling best
harinih makan DAIM
haha, aku tak pergi langkawi
tapi mintak orang beli
siapa suruh pergi langkawi

hehe.


7 comments:

salwa said...

weh,,ko mnum byk air time bila??
mlm ka???
yg aku tau,,xelok mnum byk air time mlm.
sbb apa tah..aku lupa..
aku ada baca dlm buku kazen aku yg amik medic.
dia ckp,,bter mnum byk air time pagi n tghari,,tp utk ptg n mlm,,kurgkn skit..

F a r i z z a i d I said...

oh salwa, thx bgtau aku
haha, tak taw ar plak x leh.

AxL VoGa said...

apsal minum air untuk x bagi ade drh dlm urine plak? bukan mmg xde drah ke?

humbleServant said...

hohi
pesal si kucai2
tuh tanya sal bio mlam2

ade test kah?

cik bulan said...

aku pun ade bende nak ckp taw
tak baik usha aku,nant ko angau haha
mauahahha

F a r i z z a i d I said...

Axl Voga : ntah, mak aku suruh, haha :D

humbleServant : tuh ar pasal, aku pon x fhm :-/

cik bulan : eh, aku dah jampilah b4 usha kaw

*ika* said...

urine cmpor darah? apakah?
penyakit? :)]

ey, sgt hebat kawh minum air 8 gelas befure tido.
ta bloat k prot kawh??