Saturday, June 20, 2009

wtf, kantoi, rasa bersalah & lawak kot ;)

one : satu

sorry to the owner,
i copy & paste without ur permission


Ustaz ***** ruined my mood that night,
he said "kamu lah ******* tuh?"
"errr.... ye.... kenapeee?" (cuak giler dohhh)
"saya dengar kamu la yg kutuk2 saya tu?
kamu xsuka saya?"
"errrr... mane ader ustaz,..."
"kamu jangan bohong, saya baca semua kat portal mrsm tgb tuuu,"
"mane aderr" jantung aku dah terhenti. semua vein dah pecah.bapak ah. ending yg sangat awkward!
dinner yg sgt sweet dgn arif, tetibe si ***** plak malukan aku. nasib baik, miss *** dgn cikgu ****** ader kat situ,


and more

hurmm... i'm getting more and more annoyed with the wardens.
ustaz ***** plak cakap kat rollcall
"kalau dapat 4 flat pun, kurang ajar dgn cikgu nak buat ape?"

two : dua (explaination)

okay, yang atas tuh

petikan from one of my junior's blog

seriously, dia memang pandai (jeles di sini)

aku memang admin
untuk portal tuh

&

for me, portal tuh memang untuk budak-budak nih
bersuara, komen, kritik apa yang tak kena lah

then macam banyaklah ketidak-puas-hati-an
budak-budak nih, especially mse batch my junior lah

antara benda yang aku rasa kejam macam

1. roll-call malam
2. tak leh masuk dorm after kelas
3. pakai kasut ke masjid
4. sembahyang atas tar

& banyak lagi (aku tak sure)

then bila diorang banyak post
luahkan perasaan, tetiba jer
"ada cikgu join"

then die tegur pelajar

aku tak tahu lah sapa yang salah
even aku pon ada jugak rasa x puas hati, walaupun benda dah berlalu
(sorry to say)

tapi aku harap sangat,
jangan letak kami title sebagai
"derhaka kepada guru"

bukan itu yang kami mahu,
tapi cuba cikgu mendalami perasaan mereka
dalam kondisi yang macam-macam
dengan nak kena cuba capai impian maktab tercinta

okay stop, mesti korg blur kn ?
(aku pun sama)

three : tiga (bersalah)

now memang aku rasa bersalah
aku ke penyebab benda nih berlaku ? (sebab create portal tuh)

cikgu marahkan aku ke?
(ya allah, hidupku panjang lagi & aku percayakan keberkatan)

aku tak bermaksud &
tak berniat

cuma sekadar luahan dari hati
sebagai seorang pelajar
&
untuk diambil perhatian

apa patut aku buat sekarang ?


four : empat (lawak kot)

saya : tengah chat dengan seorang gadis, future kmbianz

perempuan : satu lagi nak tanya, cadar & sarung bantal awak bawak corak-corak ke ?
(diubah daripada kaw -- > awak *lebih romantik)

fariz : tak kesah

perempuan : haha, tak malu tanya lelaki sejati, awak satu bilik dengan saya, jangan lupa!

fariz : haha =)) boxer bawak berapa banyak ?

perempuan : erm, saya tak pakai boxerlah, erm.. free. Haha, amek nih

itulah dia, sedikit-sebanyak
benda yang buat aku tergelak hari nih!






21 comments:

humbleServant said...

warden2....
apalah warden nih
haha

seb bek aku dah bla dr "syuraga" tuh

ekekkeke~
trok btol dak pompuan tuh
haha!!

F a r i z z a i d I said...

eh!
dia x teruk
ak back-up die

salwa said...

erm,,mcm dpt agak je pmpuan 2..
hehhe..

norain ishak said...

adeyh..buat malu kaum hawa..
huahua..

F a r i z z a i d I said...

hah ? salwa
kaw rse sape huh?

norain ishak, lawak jer
rilek sudah.. haha

salwa said...

aku rs org 2 ada komen kt entri ni..
btul x??

anne. said...

BAHAHAHHAHAH
aku tak leh blame kot junior2 rase cmtu
mase aku duk tgb pun lebih sebakul caci maki aku bagii
tak leh watpe bhaiii
manusia kot
mesti ada rase xpuas hati.

warden pun satu..
kate budak2..
tapayah amek pusing sgt..
kalau over2 mmg menjadi2 la budak2 ni..

anywho aku bersyukur kot aku survive two years kt situ.
walaupun hari 1st lagi aku dah nak patah balik umah
AHAHHHA

F a r i z z a i d I said...

salwa, ak x nak bgtau
ye or x!
haha

yes anis,
ade penyokong~
sian diorg.
n now byk lg dugaan diorg dr kte

meanie ninie said...

i have to say yang cikgu actually tak patut nak invaded the students' privacy.. i mean, takkan la dieorg tak penah rase ap yang kite rase mase students dulu kan?


ala,fariz,bende da lepas, bukan salah ko create portal tuh..k? :)

p/s : hahah.. pompuan tuh nak flirt ngan ko la.. layann!! :p

*adibalala; said...

hmm, nak buat cmne?
bende dah jadi.
takpe la.
kau ada buat term and condition untuk portal tu tak?
nnti kau dah busy, kau ambil la sesiapa dak tgb lain admin..
sama2 admin.
maktab aku pun ada gak portal, yang pelik ramai plak cikgu yang menyamar.
haha.

Fa[iez] said...

len kali..
luah kat mrsmstudents... haha...
pmpn tu ske kat ko la...
*wow*

F a r i z z a i d I said...

yelah, diorg pn mcm kte gak dlu
cme now zaman dah brubah.
pemikran pun apetah lg kn..


x leh nak smekn mse die dulu2
n kita skrg2

hehe ;)

asal faiz & nine nih ade same opinion bout the gurl ??
haha

adiblala, term & conditon.
oh x bwat. haha..

azrul said...

sengal2 jer ko nieh..hahha~
wat buduh jer ngan cikgu2 yang emo tuh..
cool sudeyh~sape suh wat kejam kat kite...
tul x?hooho~~

mm..pasal dayah tuh..
ow..nak kawan ikut batch ker??hehhehe~
dey duk pahang..tapi skunk kat uitm shah alam..:D

F a r i z z a i d I said...

hoho, azrul! good.
thx.

bkn kawan ikot batch,
cam.. mesra gle kot korg.
haha ;)

syafiqq1991 said...

Manusia ada rasa.. terutama orang yang mengajar kita untuk merasa..

jiwa guru sensitif kerana mengajar kita dengan rasa...

shazea :) said...

haha tak lahh , model tu sje merempat , ahahaha . yeah isnin ney msk :P syafiq mne ?

que said...

hahahah
boxer satu
boxer!
lawak gile

fariza said...

fuh..
slamat ak x ditangkap semase mengutuk..
haha..

selamat ak dh kuar..
pergh..roll call mlm mmg menyeksakan..

F a r i z z a i d I said...

penyeksaan satu pengalamn
top hanya bila kite dpt
keluar dr penyeksaan itu

aku pun ada rasa jugak kot!

muzikali said...

hmm.....tulah..
kita ade prasaan gak..
cikgu2 ni kdg2 leh jadi amat selfish.
bukan salah kaw buat portal..
tgk org guna camnela kan...
mcm intenet jugak...
bukan salah org yg cipta intenet ni, sampai byk bahan2 x elok kn. hehe...

F a r i z z a i d I said...

eh, x kisah kot
bhan2 yg x elok tuh
bole jd entertainment!

haha, x)

memain je