Tuesday, June 02, 2009

doctor to be


its all because I'm an Intern

yesterday night
my dad ask me to accompany my lil brother
in the operation room
actually it was only a small room

my dad afraid to see the blood
thats why he asked me to replace him

even i were really excited to be in that place
looking forward the process that gonna be taken
by the doctor

actually whats happening ?
2- adik aku sunatlah

okay, english aku sangat lemah
jadi sikit-sikit aku tulis dalam english
kalau salah, pembaca tolong tegur
ini satu proses pembelajaran bagi aku

secara tulus ikhlas
aku memang tak tahu apa rasa sunat
dan macam mana doktor buat

semalam masa chat dekat future kmb
si aiman & shah ada bagitau pengalaman
haha.

bodoh, alih-alih ubah topik kejantanan masa sunat

aku dulu sunat cara modenlah
guna laser, sebab tuh tak tahu apa yang terjadi
tapi semalam aku tengok real

adik aku 9 tahun - memang nak sunat sebab nak beli toys
adik aku 5 tahun - dia ingat sunat tuh macam makan apple (kitorang tipu dia sejak kecil lagi)
alih-alih sunat lah jugak dia, ingatkan nak main-main je

so konklusi sunat senang je

1. bersihkan
2. bius seluruh part kulit penis
3. tarik hujung penis, dan kepitkan
4. gunting (time nih adik aku rileks je)

"adik rasa dah kena sunat ke belum ?"

"entah"

aku dalam hati, serious tak sakit

5. kemudian jahit (nih yang paling lama)

aku tengok doktor tuh memang sangat power bab jahit-jahit
aku rasa kalau suruh jahit baju kurung pon dia boleh buat



24 comments:

amalina said...

hehe..klaka ar ko nie fariz...
anyway,gud try lah fariz nk speaking nie.. bgus2...truskn..aku sokong ko ;)

eh,ko siyez ke nak jd waiter???klau lps nie kwn aku tu ajk aku keje lg..ko nk join ke???

byabya said...

haha.
ada pulak jahit baju kurung.
sumpah lawak.
haha.
:)

humbleServant said...

hoho
aku tak nak jadi doktor sunat orang
pergh giler sakit

un4tunately
aku tak perlu lalui semua tuh
haha

F a r i z z a i d I said...

@amalina : yerp, kalu ade kasitau la. tp ikot
keadaan

@byabya : haha, mne tahu. die dah ade skill tuh

@humble : eh, kte yang sunat org, kita x sakit
patient yang sakit! haha

@qiLah said...

hohooho
ade x docter yg x pyh keje jahit2 nie??
tkt laa plk

btw..time adk qla sunt qla pon msk dlm blk tu.tp x de la tgk clear.just kt tepi die je.parents qla x msk klo x slp.tkt.ahah

F a r i z z a i d I said...

bagus ar qlah.
future dr.
haha,

ade je yg tak menjahit.
kalu jd pakar
nnt jadi konsultant jer

humbleServant said...

woi
bigg boss
aper maksud ko
mulut bleh tipu
tangan bleh tipu

hati tak bleh


haha, aku tak paham dude

A.M.A.L.I.A said...

konklusi:
dr bole jahit baju
tukang jahit baju pon bole jd dr

ekekeke~

.w a n e e. said...

jd pakar sakit tuan la mcm ni.
x)

mynamyra said...

doc jahit baju kurung??
ahaha...
bley ke ek??

meanie ninie said...

ahhaha...seriously blog ini untuk 18 dan keatas.. :p
hahha... qila! metila kene panadai jahit... practise kat kain dulu.. :p

Epa_epal said...

ko sunat gune laser?! modern gle tu..
ak ingt lg wkt abg ak kene sunat,
dah la wat cam kenduri,pastu ramai2 sunat atas batang pinang ke pisang, ala yg cara tradisional tu..
dah habis, semua org kasi hadiah kat abg ak n sepupu2 ak yg kene sunat.. jelez gle ak!!!
rase cam nak pi sunat gak! kahkah~ but i'm am a girl, lucky x perlu! huhu

tukangpin said...

funny story.. really... haha

F a r i z z a i d I said...

@humbleservant :
~ nothing la, aku sje je

@A.M.A.L.I.A :
~ eh, snang la gitu.. x yah blaja susah dah
boleh jadi doktor.. hehe

@wanee :
~ sekadar berkongsi ilmu.. hehe (=

@mynamyra :
~ tak try tak tahu..!

@meanieninie :
~ eh ninie, tak gne term science ke nih ? hehe

@epa_epal :
~ oh, actually dlu my turn company bayar..
ape lagi, kita buat la yang termoden.. haha
ktorg sunat takda pon tradisi2, ntah hilang
ke mana lah.. tp duit nak jugak .. haha

@tukangpin :
~ hye, new comers ryte ?

NurAreefah said...

aku mahu jado doc sunat jua! ngahahaha~
dah tahu cara dh~
lolx

fatimah said...

wakaka..
siot ar mentor..
ni bkn 18SX lg ni..
ni da 18SG..
hak3..
setakat ni, xde plak pengalamn cam2 singgah dlm idup ak..
haha..

F a r i z z a i d I said...

@NurAreefah :
~ yeah, senang je. kne tahu 5 steps.

@fatimah :
~ eh, ini bukan 18SX or 18SG. ini tips. haha.

eida said...

hahahaha!
poyo post~

humbleServant said...

=))
testing2
haha

cam ym ah
maner ko dapat application neyh??

F a r i z z a i d I said...

:)]
aku tak tahu nak kasitay kaw ke tak humble.
hehe

fariza said...

lepas ni ak nk blaja menjahit ngan mak ak r..
hahaha..

faiz said...

hoh.. good sense of humor...
hehe

aMie Maro0ko Chan said...

"secara tulus ikhlas
aku memang tak tahu apa rasa sunat
dan macam mana doktor buat"

bahahha. aku bace jew ni, baru nk tanye, kau x sunat lagi kew. hak3. seb bek kau cakap after tuh. la la la~ nnt aku nk try la anto naju kurung kt doktor tuh. :D

fariza said...

ea..kan ak kate ak nk blaja jht ngan mak ak..
then..
ak ckp r ngan mak ak..
mule2 cite r pasal keje sbg doctor..
jom ma,hani nk blaja jahit..sng nnt..
mak ak ckp..
kalau mama jahit..boley nampak..pakai ke tgn..kalau doctor jahit..die pakai apparatus menjahit..
then..ak still berpikir nk blaja jahit ke x..ehehe..

ps-dialogue die lebey kurang cam tu r..hehe..